Aim'n add

Aim'n add
Aimn har fyllt på i sin outlet!!

tisdag 3 januari 2017

Ändrade regler för bilbidraget..

Värt att veta!

Ändrade regler om bilstöd från 1 januari 2017

Om du ansöker om bilstöd hos Försäkringskassan från den 1 januari 2017 gäller nya regler.
Ett nytt inköpsbidrag, bestående av tre olika tilläggsbidrag, införs för dig som behöver köpa en bil som är lämplig utifrån ditt eller ditt barns behov:
  • För dig som behöver köpa en bil som måste anpassas för din eller ditt barns funktionsnedsättning finns tilläggsbidrag A på 30 000 kronor.
  • För dig som behöver köpa en bil i vilken du eller ditt barn ska sitta kvar i rullstol under resa, behöver flytta från rullstol till bilsäte eller ta med en motordriven rullstol eller liknande hjälpmedel finns tilläggsbidrag B på 40 000 kr.
  • För dig som behöver köpa en bil med vissa originalmonterade anordningar som är nödvändiga för ditt eller ditt barns funktionsnedsättning finns tilläggsbidrag C. Bidraget beror på vilken anordning det handlar om.

Tidigare har man kunnat få ett grundbidrag för att köpa ett fordon med 60 000 kr. Det sänks nu till 30 000 kr. Samtidigt höjs inkomstgränserna i det så kallad anskaffningsbidraget. Det innebär att flera personer har möjlighet att få bidraget.
 Det befintliga anpassningsbidraget ändras också genom 
  • att den bil som ska anpassas inte får vara äldre än fyra år eller ha gått mer än 6000 mil
  • att körträning kan ges även innan anpassningen av fordonet har utförts
  • att obligatorisk kontroll av utförda anpassningar införs för att säkerställa att de fungerar på ett trafiksäkert sätt.

Reglerna om kontroll av utförda anpassningar gäller för dig som kommer in med en ansökan om bilstöd från och med 1 januari 2017 och får anpassningen utförd efter 1 juli 2017.
Text: Veronica Wingstedt de Flon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar